„А земята беше безвидна и пуста;

тъмнина се разстилаше над бездната“

Битие, Книга Първа

Преди три милиарда и седемстотин милиона години на планетата няма живот, нито живи същества, нито храна. Ранната Земя е пуста дори откъм кислород. И е тъмна, защото цялата й кора е покрита от горещи облаци въглероден диоксид и метан. Температурата е непоносима. Разтопената повърхност тепърва ще изстива и ще започне да формира своя релеф. Един уникален микроорганизъм ще се появи стотици милиони години по-късно, в така наречена «първична супа» на живота, за да извърши нещо феноменално – той ще абсорбира слънчевата енергия и ще използва химическа реакция, за да раздели молекулата на въглеродния диоксид и на водата. Микроскопичният организъм ще превърне въглеродния атом във високо-енергийна въглеводородна връзка, като вземе два водородни атома от водата и освободи молекула кислород в атмосферата. Микроводораслите току що са започнали своята работа по създаването на земната атмосфера…

МикроводораслиАбиогенезата, или науката за това как се е появил животът на земята, използва теорията на първичната супа и подсказва химичните условия на Земята, от които са създадени основните градивни елементи на живота. Докато учените все още продължават да спорят дали и как точно се е синтезирал първият живот, и дали той не е дошъл с метеор директно от Космоса, изкопаемите показват недвусмислено първите живи клетки, цианобактериите, известни още като синьо-зелени микроводорасли, с размерите на няколко микрона.

В продължение на милиарди години микроводораслите систематично събират слънчевата енергия, присвояват си въглеродните атоми от напоената с въглероден диоксид атмосфера, и освобождават кислород. Действието се извършва умопомрачитено бавно. Зелените въглеводородни съединения растат молекула по молекула, а атмосферата започва да се насища с кислород. На водораслите ще им трябват още 3 милиарди години, за да придобият размери, които да са видими с невъоръжено око. И да произведат достатъчно кислород чрез фотосинтеза, който да поддържа по-сложните форми на живот. Според официалната теория, сухоземните растения са еволюирали от водораслите само преди около 500 милиона години.

Тази трансформация прави възможно развитието и на други водни растения, на ракообразни, на насекоми, риби, земноводни, влечуги и сухоземни животни, от които, в крайна сметка, чрез сложните процеси на еволюцията произлиза и негова милост човекът. Въпреки че микроводораслите са най-малките организми на нашата планета, те продължават да създадат поне 70% от атмосферния кислород или повече от всички гори, полета и планини, взети заедно.

Днес животът е изправен пред друго предизвикателство. Неговият най-сложен еволюционен и биологичен завършек, човекът, трябва да се научи как да живее устойчиво с останалите му представители, т.е в баланс с естествената среда, но и как да балансира вътрешната си среда, за да гарантира не само своето физическо оцеляване, но и своето глобално, екологично и личностно здраве. Подобно на блудния син човекът отново се завръща към своя баща – Сътворението.

Учените му са открили техника за извличане на масло от организми, които са толкова малки, че са абсолютно невидими с невъоръжено око. Става дума за същите микроводорасли, които са «отговорни» за появата на атмосферата и за последвалата я еволюция на видовете, като цяло. Тези микроорганизми продължават да играят интригуваща роля и до днес. Намираме приложението им в голямо разнообразие от продукти – от козметични кремове до горива и хранителните добавки.

На планетата съществуват стотици хиляди видове микроводорасли. Също известни като фитопланктон, микроводораслите са едноклетъчни бактерии, а не растения. Поради простотата на своето клетъчно устройство, някои видове микроводорасли са изключително ефективни енергийни производители за човешкото тяло. Заради простия, но фундаментален химически процес, с който преработват слънчевата енергия и въглерода, микроводораслите процъфтяват в продължение на милиарди години. А основното им предимство, като супер храна, е техният състав, който съдържа всички необходими за човешкия организъм вещества в идеална пропорция.

Те могат да бъдат открити навсякъде – и в солените, и в сладководните водоеми, включително в някои сухи райони, където използват единствено слънчева светлина, за да оцеляват. Разбира се, най-голямата им популация е в естествения им дом – океана. А има и такива, които не се нуждаят дори от слънчева светлина. Те получават енергията си от вулканичните процеси в пукнатините на морското дъно, т.е могат да оцеляват при извънредно брутални условия. Други микроводорасли, които са способни да живеят на тъмно, се захранват от захари на растителна основа, които вече са впрегнали слънчевата енергия. Накратко, микроводораслите са навсякъде, неизчерпаеми са и са изцяло на наше разположение…

Хората откриват все повече и повече полезни приложения на микроводораслите. Те може да се окажат решаващи не само за запазване на екологичното равновесие на планетата, но и за качественото удължаване на човешкия живот и за съхраняването на човешкото здраве по естествени пътища.

Микроводораслите също образуват долния слой на океанската хранителна верига, като по този начин са от съществено значение за оцеляването на почти всички видове морски живот. С тях се хранят най-дребните морски обитатели, но и най-големите – китовете.

Може би най-критините зони на проучвания са фокусирани върху използването на възобновяеми препарати и масла, извлечени от микроводорасли, които имат по-малко влияние върху планетата – от устойчиви и ефективни перилни препарати, до здравословна козметика и пълноценни хранителни добавки с естествен произход.

Златната ябълка е производител на хранителни добавки от микроводорасли по своя собствена, патентована технология. Продуктите ни се използват редовно от много благодарни приятели, клиенти и близки, като междувременно станаха носители на редица престижни награди. Често ни задават въпроса кой може да се възползва в най-голяма степен от предимствата на хранителните ни добавки. Синергичните ни формули от екстракти на микроводорасли са изключително полезни за:

– Хора, които работят много, недоспиват сериозно или са изложени на постоянен стрес в професията и в ежедневието;

– Бременни жени и кърмачки. Полезните вещества се натрупват в организма на майката, без да се изхвърлят от тялото и помагат за по-доброто развитие на плода. Докато кърми, майката е по-силна и по-здрава, а кърмата й е по-гъста и по-хранителна за бебето;

– Редовно спортуващи, които се нуждаят от допълнителна енергия, но не желаят да си я набавят от продукти, които са резултат от изкуствен синтез на химически вещества и съединения;

– Бебета, малки деца и подрастващи. Без да заместват стандартната диета, това е съвършена храна за този период с дългосрочни положителни последствия за развиващия се организъм;

– Възстановяващи се от спортни травми, операции и болести;

– Привърженици на здравословния начин на живот, които предпочитат да инвестират в подсилване на естествените имунни процеси на своя организъм, вместо в лекарства и химически препарати след нарушаването им.

ВАЖНО!!! Нашите продукти не са заместител на редовното хранене и не заместват традиционната медицина. Просто вярваме, че тялото има силата само да се справя с проблемите и притежава знания, с които медицината все още не разполага. И обичаме да му помагаме в укрепването на естествения му имунитет.

Разгледайте нашия онлайн магазин , където ще намерите подробни описания за приложението, предназнанчението и съдържанието на различните ни продукти.

Абонирайте се за нашия блог, за да получавате новите ни публикации навреме.
Екип, Златната ябълка