Водорасловите бебета или как да родите и отгледате детето си с лекота

eat-img-statiq-decaВероятно никога не сте чували за водораслови бебета или както по-благозвучно звучи на английски – аlgae babies.  За първи път срещнах майка на такива деца преди повече от 13 години в Щатите и без да се устея се превърна в моя мисия да помогна на много майки в България, а по-късно и във Франция и на Карибските острови да заченат, родят и отгледат децата си, осигурявайки им пълния набор от полезни вещества, за да се развият пълноценно и да достигнат генетично заложения си максимум.

Какво стои зад смешния израз водораслови бебета?

Това са деца, чиито майки са приемали микроводорасли преди зачеването, по време на бременноста, след раждането и са захранили децата си с микроводорасли още в първите месеци. Така раждането протича сравнително по-леко, майката има богата на вещества кърма, а детето понася по-леко коликите и изникването на зъбките, и израства здраво и силно. Статистиката показва, че водорасловите бебета проговарят и прохождат по-рано от връсниците си, боледуват по-малко и имат по-добри резултати в училище, в творчеството и в спорта.

Микроводораслите АФА, хлорела, спирулина, Дуналиела салина и Хематококус плувиалис съдържат всички необходими на организма вещества – пълният набор от витамини в перфектно съотношение с необходимите минерали за максимална биоусвояемост, до 70 % лесноусвояеми протеини, сред които всички незаменими аминокиселини и множество заменими, ненаситени масни киселини Омега 3, 6 и 9, множество живототворни пигменти и метаболитни ензими. Те представляват един коктейл за здраве, който засилва тялото и естествените процеси в организма.

Множество научни изследвания, както и опита на стотици хора по света показва качествата на микроводораслите да помагат на двойки, които имат проблеми със зачеването. Богатото съдържание на ненаситени масни киселини, на ДНК, протеини, витамини и минерали, засилват и активират репродуктивната система. Изследвания показват и способността на астаксантина от Хематококус плувиалис да засилва потенциала на сперматозоидите. Една от причините за проблеми със зачеването в наше време е наличието на огромен стрес в ежедневието. Тук микроводораслите и особено АФА отново са насреща. АФА съдържа т.н. “молекула на любовта” със сложното име фенилетиламин. Фенилетиламинът е прекурсор на допамина, действа като естествен антидепресант, засилва естественото усещане за щастие и значително намалява последиците от стреса. Добрата новина е, че микроводораслите нямат странични ефекти и противопоказания. Ако изпитвате проблеми със зачеването, можете да опитате курс с микроводорасли, разбира се резутатите зависят от причината, но опитът ще е полезен за цялото тяло на партньорите, ще забележите повишаване на енергията и концентрацията, балансиране на имунната система и други положителни ефекти.

По време на бременност е изключително важно да се приемат качествени микроводорасли. Богатият им набор от жизненоважни вещества подпомага балансираното и здравословно оформяне на плода. Научни изследвания за хлорела например сочат, че подпомага развитието на генетично заложения максимум още от утробата на майката до навършване на 18 годинишна възраст. За основна причина се посочва високото съдържание на ДНК. Приемането на микроводорасли по време на бременност има и редица положителни ефекти за майката. Бременността протича сравнително по-лесно, така неприятните гадене и повръщане са сведени до минимум или напълно отсъстват. Майката има повече енергия и поради качествата на микроводораслите да балансират имунната система изключително се понижава шансът майката да се разболее по време на бременността и да се наложи прием на лекарства. Най-важното за майките обаче е това, че микроводораслите засилват организма и го подготвят за раждането, като го изпълват с необходимите сили и задвижват естествените процеси.

Раждане. Когато наближи терминът е хубаво майката да засили приема на микроводорасли, а към чантата, която е приготвена за болницата, е добре да има и приготвено за прием голямо количество от тях. Те дават сила на мускулите, а в по-големи дози имат и обезболяващ ефект. Подпомагат по-бързо постигане на разкритие и като цяло раждането протича сравнително бързо. Лично познавам десетки “водораслови” майки, много от които са мои добри приятелки, с други станахме приятели покрай раждането на децата им, трети просто останаха наши доволни клиенти. Всички те споделят сравнителната лекота (ако може въобще да се говори за лекота при раждането), с която са родили и почудата на лекарския екип.

След раждането микроводораслите помагат за бързото възстановяване на майката. Свойствата им за заздравяване на рани и възстановяване на мускулите след натоварване са безспорни и за това те се ползват при травми и наранявания, след операции, а много професионални спортисти ги приемат след големи натоварвания, за да могат мускулите по-бързо да отпочинат и да се възстановят. Поради свойствата си на естествен антидепресант микроводораслите спомагат и за преодоляването на депресията след раждане, която се проявява при няои майки.

Кърмата на “водорасловите” майки е много гъста и богата на полезни вещества. Така новороденото поема своя път със силата на природата и се развива бързо и енергично. Първоначално чрез кърмата (а когато започне да му се дава вода, може да се захрани с микроводорасли) бебето получава всички необходими вещества и с лекота се справя с препятствията по време на израстването. Както вече ви казах, микроводораслите помагат за по-лекото понасяне на коликите и израстването на зъбките, а децата прохождат и проговарят по-бързо от връстниците си. Дъщерята на най-добрата ми приятелка проходи уврерно доста преди да навърши годинка и бързо се научи да преодолява прегради и дори да катери шкафове, за да стигне до любимите “даши”, както наричаше микроводораслите. Когато успееше да се добере до тях без знанието на родителите си, изяждаше всичко. Страничният отрицателен ефект от голямата доза се отразяваше само на портфейлите на родителите й. Днес тя е на 8 годинки и продължава да е голям фен на дашите.

Познавах личния лекар на първото “водораслово” бебе на Златната ябълка, което сега трябва да е вече тинейджър. Последната ми информация е от когато Бобчо беше в първи клас. До тогава той беше боледувал само веднъж – от шарка. За седем години не беше успял да се запознае с грипа и никога не беше пил лекарства, въпреки че посещаваше детска градина още от яслата.

Накрая няколко думи за микроводораслите, с които е добре да захранвате себе си и детето си. В последните години пазарът се изпълни с много и различни микроводорасли, основно хлорели и спирулини, както и АФА. Качествата на водораслите зависят от много фактори – начин на отглеждане, място, вода, начин на сушене и т.н.т. Както например не всяко вино е качествено само защото се нарича вино, така и тук е много важно да сте сигурни в качеството. Виждала съм спирулина на българския пазар, на която даже пише, че не е подходяща за прием от бременни жени и съм изключително потресена – какво ли съдържа? От 13 години отговарям за подбора на суровините в нашите продукти и гарантирам, че ние влагаме в тях най-качествените микроводорасли и пробиотици на световния пазар. 

Имаме разнообразни продукти, в различни опаковки, които са подходящи за всеки вкус и можете да ги видите в електронния ни магазин Тъй като по време на бременност, а и след това, е много важно да се приемат и качествени пробиотици, а пък комбинацията от повече от едно микроводорасло дава по-цялостен и мощен ефект, сърдечно препоръчвам продукта GoldenStemPower в комбинация с AstaVista. 

Ще се радвам да бъда от помощ ако имате някакви въпроси, затова пишете ни на info@goldenapple.bg.

Очаквайте още статии за водорасловите бебета, както и интервюта с майки на такива деца.

Абонирайте се за нашия блог, за да получавате новите ни публикации навреме.
Яна Баракова, Златната ябълка