Началото

В началото на живота, всеки от нас е бил една единствена стволова клетка – оплодената яйцеклетка. Тази клетка има в себе си заряда да създаде целия ни организъм. Деление след деление, ембрионалните стволови клетки имат способността да изградят всеки един наш орган.

shema-bez-fonНа кратко за зрелите стволови клетки

След раждането до края на живота ни с нас остават зрелите стволови клетки. Има различни видове зрели стволови клетки. Най-интересни са мултипотентните, те също като ембрионалните стволови клетки са способни да създават различни клетъчни потомства в различните тъкани, дори и в мозъка. Те са естественият механизъм за обновление и възстановяване на организма. Могат да служат за регенериране или повторно създаване на разрушени или повредени тъкани.
За основен източник на стволови клетки в тялото ни се счита костният мозък. Зрелите стволови клетки, произведени от него, са създатели на кръвните и имунните клетки. Последните научни изследвания показват, че има и редица други източници, които произвеждат стволови клетки –очите, зъбната пулпа, кожата, черния дроб, мускулите и т.н. Стволовите клетки сами по себе си могат да възобновяват тъканта, от която произхождат, или в критична ситуация да помогнат на друга тъкан да се възстанови.
Научните изследвания в областта на стволовите клетки набират все повече сила. Те се смятат за бъдещето на медицината. В последните години две от Нобеловите награди за медицина са присъдени именно за открития в областта на стволовите клетки.
Стволовите клетки са винаги до нас; когато се ударим, когато се разболеем или претърпим инцидент, те се отзовават, за да ни вдигнат отново на крака. За съжаление, с възрастта количеството на стволовите клетки, циркулиращи в кръвта намалява. Именно за това децата се възстановяват много по-бързо от възрастните.

Нашата цел

стволови-клетки-за-статияВъз основа на нашите проучвания на микроводораслите, пробиотиците и стволовите клетки вярваме, че е възможно естественото стимулиране на зрелите стволови клетки, произлезли не само от костния мозък, но и от другите източници на стволови клетки в нашия организъм като очите, зъбната пулпа, кожата, черния дроб, мозъка, мускулите и в стомашно-чревния тракт.
Нашата цел е да стимулираме зрелите стволови клетки по естествен път, без риск за здравето.
За всички суровини, съдържащи се в нашите продукти, има научни изследвания, които доказват тяхната сила за стимулиране на стволови клетки. Първите изследвания за хлорела, спирулина и зелен чай и тяхното въздейстие при стимулиране на стволови клетки датират още от началото на 80-те години на миналия век; изследванията за АФА се появяват в началото на 21-ви век, а през 2011 година научен екип от Южна Корея открива силата на астаксантина за производството на нервни прогенераторни клетки.
Всички наши продукти влияят положително на процесите, свързани със стимулацията на стволови клетки. Особено горди сме с уникалната комбинация 6 в 1 за стимулиране на стволови клетки GoldenStemPower. AlgaEye, AstaVista, EnzSpiru и останалите ни продукти също имат изключителна сила за стимулиране на стволови клетки и на естествените процеси в организма, водещи до пълноценно здраве.

Продукти разработени специално за стимулиране на стволови клетки