flower field_69443698Настъпва пролетта, красива, слънчева, изпълнена с нов живот! За около 20% от хората обаче с нея идват и пристъпите на сенна хрема, които премахват напълно радостта от живота. Сега е моментът да се действа, за да облекчим симптомите на сенната хрема.

Повече от 18 години от живота ми бях сляпа за красотата на пролетта и лятото. В един момент от детството ми, след прием на силен антибиотик, развих остра форма на алергия към полените. Очите ми се подуваха, кихах непрекъснато, случвало се е и да изпадам в алергичен шок. Не, пролетта беше всичко друго, но не и красива. Не можех дори да ям мед. Какво се случи, че вече над  10 години обожавам пролетта и мога да си позволя дори да преяждам с мед?

Сенната хрема е признак за дълбок дисбаланс в имунната ни система.

Имунната система ни защитава от бактерии и вируси. Когато настъпи дисбаланс, тя започва да регистрира като врагове иначе безвредни вещества, в случая полените,  и подава сигнал за тревога. Организмът е в състояние на битка и всякчески се опитва да отстрани врага. Това състояние обикновенно се дължи на нарушен баланс на чревната микрофлора. Това от своя страна настъпва при наличие на стрес, токсини, неправилно хранене, твърде киселинна среда в организма, прием на лекарства и антибиотици, и други.

Именно за това средствата, които съвременната медицина предлага за борба с алергиите, както и със сенна хрема само временно потискат симптома, но дълготрайно усилват причината, а и нанасят вреда на целия организъм.

За да върнем баланса в тялото ни е добре да засилим и пречистим организма, както и да балансираме вътрешната киселинна среда и разбира се да възстановим чревната микрофлора.  Както във всички статии за здравословен начин на живот и тук ще отбележа като изключително важно да се увеличи приема на чиста вода, да се консумира повече сурова храна – плодове и зеленчуци, предварително накиснати ядки и по-малко месо и млечни продукти. Добре е сутрин да се пие сокът на един лимон разреден с вода, а в него да се разствори лъжичка сода бикарбонат. Спете повече и всеки ден правете по нещо хубаво за себе си, за да намалите нивото на стрес.  Излизайте сред природата, започнете да се движите повече и се наслаждавайте на всеки миг. Тези малки на пръв поглед промени ще доведат до по-добро общо състояние на организма и Вие определено ще се почувствате по-добре.

Да се върнем обаче на мен и на моята раздяла с тежката форма на сенна хрема, с която си съжителствахме докато връзката ни не стана пълнолетна.  Израстнах в семейство с будно съзнание за здравословния начин на живот и практически винаги съм практикувала повечето от споменатите в по-горния абзац неща, но въпреки това от април до септември и особено през май кихах заглушително, очите ми се подуваха и сълзяха и бях изгубила всякаква надежда, че отново ще мога да се наслаждавам на меда. Преди двайсетина години семейството ми започна да се занимава с микроводорасли (АФА, спирулина, а по-късно и хлорела) и те станаха част от ежедневието ми. В първите години  не бях особено отговорна, но все пак пристъпите на алергия намаляваха. С излизането от пубертета станах по-съзнателна и по-редовна в приема на микроводорасли и така започнах да прекарвам повече време сред природата и страдах удивително по-малко. Но въпреки това продължавах да имам непоносимост към меда и от време на време, доста по-рядко, но все пак изпадах в разстърсващи серии от кихане. Вече нямах обаче така неприятните подуване и сърбеж на очите.

Когато създадохме ЗЛАТНАТА ЯБЪЛКА и пуснахме продукта Синбиотик на пазара, както правим с всеки наш продукт, аз приех големи дози от него и възстанових естествения си отбор от полезни бактерии. Беше есен и за това нямаше как да отбележа промяна в състоянието на сенната ми хрема, но един ден се изкуших да опитам мед… Беше като истинско чудо и никога няма да забравя момента, в който отново можех да се наслаждавам на меда. В следващите няколко седмици злоупотребих с него под всякаква форма – с палачинки, филийки и всевъзможни комбинации, за които може да се сети само човек, който не е можел да докосва мед дълги години. Е, развалих малко талията, но бях щастлива. Следващата пролет беше изключително красива и тиха – вече не кихах като гръмотевица.

От тогава вече над 10 години аз съм щастлив и свободен човек, който се наслаждава на всеки миг сред цветовете на природата. Знам, че дължа това на микроводораслите – АФА, хлорела и спирулина, които пречистват организма, регулират имунната система и засилват всички естествени процеси в него, и на безвъзмездната помощ на милиарди пробиотици, които подържат баланса в моето тяло.

Научните изследвания за въздействието на микроводораслите при сенна хрема са десетки, няма да ги цитирам сега, защото исках да споделя личния си опит, но при интерес от ваша страна има много статии на английски, а дори и на български в интернет, където можете подробно да се запознаете с механизма им на действие. Микроводораслите са наистина най-пълноценната и съвършена храна за човешкия организъм с над 60% лесноусвояеми протеини, всички незаменими аминокиселини, всички жизнено важни витамини и минерали, нeнаситени мастни киселини Омега 3,6 и 9 и още безброй други ползи. Подпомогнати от качествени български пробиотици, те ще отведат организма ви в състояние на здраве и щастие.

Важно е да се подбират наистина качествени водорасли сред морето от производители. Аз отговарям именно за това в ЗЛАТНАТА ЯБЪЛКА и гарантирам за изключителните свойства на нашите продукти. Препоръчвам силно патентования за стимулиране на стволови клетки продукт GoldenStemPower, който съдържа трите микроводорасли АФА, хлорела и спирулина, както и 13 щама висококачествени български пробиотика и също незаменимите при алергия екстракти от арония и зелен чай. Ще се радвам да отговоря на вашите въпроси и да Ви помогна да се насладите на красотата на пролетта, така че не се колебайте да ни пишете!

Абонирайте се за нашия блог, за да получавате новите ни публикации навреме.
Яна Баракова, Златната ябълка