Микроводорасли – храна за живот

Какво си представяте, когато чуете микроводорасли? Това със сигурност не са водораслите, които се оплитат в краката ни в морето, нито пък тези от източните ястия. Единственото, което свързва макроводораслите и познатите ни водорасли е това, че и двата вида живеят във водна среда.

Преди около три и половина милиарда години, на Земята, обвита в плътни газове и изпарения и покрита с древни океани, се зародили микроскопичните семена на живота. Точно тях днес наричаме микроводорасли. В следващите един милиард години те процъфтявали вероятно като единствена форма на живот. Микроводораслите бавно завладявали Земята, произвеждайки нов газ – кислород, средата, в която се развили над тридесет милиона различни биологични вида. И днес те поддържат началото на глобалната хранителна верига.

Синьо-зелените микроводорасли или цианобактериите, както науката ги нарича, са най-старите микроводорасли. Могат да бъдат описани като елементарни и древни бактерии с характерен зелен пигмент (хлорофил), който им позволява да фотосинтезират. Тъй като им липсва ядрена мембрана, те се наричат прокариотни. Според палеонтолозите синьо-зелените микроводорасли не са се променили особено през последния милиард години. Те не се развиват повече, защото от еволюционна гледна точка са достигнали определено биологично съвършенство. Съществуват и микроводорасли с еукариотни клетки, които са по-сложни и имат ядрена мембрана.

От хиляди години микроводораслите се използват по цял свят като храна и лек за различни болести и неразположения. Те са изключителна и лесно усвояема храна – до 98%. Богати са на белтъчини, минерали, пълната гама витамини, всички незаменими и много заменими аминокиселини, на мощни антиоксиданти, ензими и пигменти.

Микроводораслите са изключителна храна за мозъка и мощен естествен антидепресант, засилват паметта и концентрацията, съпътстват оздравителните процеси, намаляват хроничната умора. Те повлияват благоприятно имунитета и регенерацията на тъканите. Спомагат за пречистването на организма от токсини, тежки метали и радиоактивни елементи. Подобряват дейността на храносмилателната система. Имат мощен антиоксидантен и противовъзпалителен ефект, като стимулират освобождаването на естествени интерферони от организма. Облекчават алергии, стимулират очите и мозъка, регулират нивото на холестерола. Дават енергия на тялото, имат болкоуспокояващо и подмладяващо действие.

Микроводораслите съчетават полезното действие и на растителните и на животинските храни, като нямат никакви странични ефекти или противопоказания. Ето защо те не могат и не бива да бъдат сравнявани с нито една билка, синтетични витамини или месни храни. Микроводораслите са идеалнa добавка към храната на вегетарианци, спортисти, здрави и болни от всички възрасти.

Суровините в продуктите на ЗЛАТНАТА ЯБЪЛКА са произведени в екологично чисти райони, изсушени с най-модерни и щадящи технологии, и притежават необходимите сертификати за качество и органично производство. Продуктите на ЗЛАТНАТА ЯБЪЛКА са създадени на основата на пет вида микроводорасли – АФА, хлорела, спирулина, Хематококус плувиалис и Дуналиела салина. Всяко едно от тях има своите предимства пред останалите, а приемани заедно те умножават многократно положителните си ефекти.

goldenstempower mini

ЕВОЛЮЦИОННОТО ДЪРВО НА ЖИВОТА